Pressemeddelelser

Baxter blandt Danmarks bedste arbejdspladser i 2010

Allerød den 19. november 2010 - Allerød virksomheden Baxter A/S har deltaget i en undersøgelse fra Great Place to Work instituttet, der analyserer og kårer de bedste arbejdspladser i Danmark. Baxters medarbejdere har besvaret et anonymt spørgeskema med 59 spørgsmål inden for områderne: respekt, troværdighed, retfærdighed, stolthed og fællesskab.

Vurderingen omfatter også en profil af Baxters kultur, der kendetegnes ved mangfoldighed, effektiv ledelse, lavt sygefravær, satsning på kompetenceudvikling og god kommunikation. Kåringen fandt sted den 18. november på Axelborg i København, hvor Baxter med en flot femteplads er blandt de 10 Bedste Mindre Arbejdsplads 2010.

Baxter A/S er en del af det verdensomspændende medicinalfirma Baxter International Inc. Baxters produkter anvendes til behandling af alvorlige og livstruende sygdomme som hæmofili, immundefekte/autoimmune sygdomme, infektionssygdomme, nyresygdomme.

”Jeg er glad og stolt over den her bekræftelse af, at vores medarbejdere trives godt med hinanden og med det vi laver”, siger Jan Stevnsborg, administrerende direktør på Baxter A/S. ”I mine øjne er vi gode til at opfordre hinanden til at tage ansvar for vores egen udvikling og at hjælpe hinanden frem. Jeg vil også tro, at Baxters arbejde med mennesker der har livstruende sygdomme, hvor funktion, sikkerhed og patientens bedste kommer i første række, vil styrke det etiske grundlag hos medarbejderne. Man har en oprigtig interesse i hinanden og vil gerne hjælpe. Vi ser, at vi kan gøre en forskel i vores arbejde.”

Fakta om Baxter


Om Great Place to Work®
Kortlægningen af Danmarks Bedste Mindre Arbejdspladser® 2010 er gennemført af Great Place to Work® Institute Danmark i perioden januar til september 2010. Metoden er udviklet af Great Place to Work® Institute i San Francisco, USA, og tilsvarende kåringer af landets bedste arbejdspladser gennemføres i 44 lande på verdensplan, heraf i 17 lande i Europa.

Adskillige års studier af grundlæggeren af Great Place to Work® Institute, Robert Levering, og hans samarbejdspartner, Milton Moskovitz, har vist, at fem dimensioner er afgørende målepunkter, når man afdækker, hvorvidt en virksomhed har en høj grad af medarbejdertilfredshed. De fem dimensioner kan alle betragte som afgørende i forhold til at skabe en virkelig god arbejdsplads:

Troværdighed er udtryk for medarbejderens opfattelse af ledelsens evne til at kommunikere samt den ledelsesmæssige kompetence og integritet. Respekt viser, i hvilken grad medarbejderen oplever opbakning, samarbejde og omsorg gennem ledelsens handlinger. Retfærdighed omfatter rimelighed, upartiskhed og lighed, som medarbejderne oplever det på arbejdspladsen. De sidste to dimensioner i modellen er stolthed og fællesskab. Stolthed forstået som den følelse medarbejderen har i forhold til sit job, det team eller den arbejdsgruppe medarbejderen er del af og til arbejdspladsen i al almindelighed. Den sidste dimension, Fællesskab har at gøre med graden af imødekommenhed, det kammeratskab og den venlighed, der præger atmosfæren på arbejdspladsen.

Baxter
Baxter udvikler, producerer og markedsfører produkter, som redder og forbedrer livet for mennesker med hæmofili, immundefekt/autoimmunesygdomme, infektionssygdomme, nyresvigt, traume og andre kroniske og akutte medicinske tilstande. Vi anvender vor unikke kombination af ekspertise inden for medicinteknik, bioteknologi og lægemidler til at udvikle behandlinger til patienter verden over.

Baxter er et varemærke tilhørende Baxter International Inc.

Mediekontakt

Camilla Sjöström
Mobil: +46 (0)70-379 83 00


Jan Stevnsborg, admin. direktør
Tel: 48 16 64 14
Mobil: 24 43 43 74