​José (Joe) E. Almeida

​Bestyrelsesformand og administrerende direktør

​José (Joe) E. Almeida

Joe Almeida blev udnævnt til bestyrelsesformand og administrerende direktør for Baxter i januar 2016. Han står nu i spidsen for virksomheden i en periode med dynamisk forandringsarbejde med fokus på øget innovation, driftsoptimering og strategisk udførelse.

Før tiltrædelsen i Baxter var Almeida bestyrelsesformand og administrerende direktør for Covidien plc fra 2012 til 2015. Han sad i virksomhedens bestyrelse fra 2011. Tidligere var Almeida leder af Covidiens afdeling for medicinsk udstyr. Almeida har også haft en række ledende stillinger hos Covidiens forgænger, Tyco Healthcare, blandt andet som chef for virksomhedens globale afdeling for medicinsk udstyr og chef for den globale produktion. Ud over i Covidien og Tyco har Almeida haft ledende stillinger i Wilson Greatbatch Technologies, Inc., American Home Products afdeling Acufex Microsurgical, og Johnson & Johnsons afdeling for erhvervsprodukter. Han indledte karrieren som managementkonsulent i Andersen Consulting (Accenture).

Almeida er medlem af bestyrelsen hos Walgreens Boots Alliance, Inc. og Ortho-Clinical Diagnostics, Inc., en virksomhed i Carlyle-koncernen. Han sidder også i bestyrelsen for Partners in Health.

Almeida er født i Brasilien og har en bacheloruddannelse i maskinteknik fra Instituto Mauá de Tecnologia.

.

Anbefalet læsning