Vores historie

Vores historie

​Innovation er kernen i vores virksomhed.  I over 85 år har vi arbejdet for at forbedre kvaliteten af livsreddende og livsopretholdende behandlinger.

Don Baxter IV Bottles

​1930'erne: De første innovationer

1931: Lægerne Ralph Falk og Don Baxter starter Don Baxter Intravenous Products Corporation, den første kommercielle producent af færdigblandede intravenøse opløsninger.

Kort efter opstarten introduceres TRANSFUSO-VAC-beholderen til indsamling og opbevaring af blod, hvilket gjorde det praktisk muligt at opbygge en blodbank og opbevare blodet i op til 21 dage. 

I slutningen af årtiet ændrer virksomheden navn til Baxter Laboratories, Inc. og åbner sit første produktionsanlæg i et renoveret showroom for biler i Glenview, Illinois.

Twin-Coil Artificial Kidney

1940'erne–1960'erne: De store gennembruds tid

1941: Vi lancererPLASMA-VAC-beholderen, som for første gang gør det muligt at adskille plasma fra blod til opbevaring.

1948: Den brudsikre plastbeholder til opbevaring af blod lanceres.

1950: Vores andet produktionsanlæg i USA åbnes, i Cleveland, Mississippi. To år senere bliver vi den første amerikanske virksomhed, som gør human blodplasma kommercielt tilgængeligt gennem erhvervelsen af Hyland Laboratories.

1954: Vi åbner vores første udenlandske kontor, i Belgien. To år senere udvikler den hollandske læge Willem Kolff den første ”kunstige nyre” af trælister, appelsinjuicedåser og en cellofanmembran. Med udgangspunkt i Kolffs arbejde fremstiller vi det første kommercielle dialysesystem senere samme år.

1960: Vi introducerer den første opløsning til bughindedialyse (peritonealdialyse). Ved peritonealdialyse filtreres affaldsstoffer fra nyrepatientens blod via bughinden i stedet for via en ekstern dialysator. Et år senere børsintroduceres virksomheden på New York Stock Exchange.

VIAFLEX IV container

1970'erne–1990'erne: Øget global tilstedeværelse og fortsatte innovationer

1970: Vi præsenterer VIAFLEX, den første fleksible intravenøse beholder i plast. Et medicinsk gennembrud, som gør det muligt at give infusioner i et lukket system og dermed mindske risikoen for kontaminering.

1971: Vores virksomhed bliver optaget på Fortune 500-listen over de største amerikanske virksomheder. Vi åbner et produktionsanlæg til intravenøse opløsninger i North Carolina. Det er fortsat et af vores største anlæg.

Vores MINI-BAG-beholdere i plast introduceres på markedet i 1974 og gør brugsfærdige, færdigblandede opløsninger tilgængelige for hospitaler. Året efter flytter vi til vores nuværende hovedkontor i Deerfield, Illinois.

Homechoice Automated PD systems

I 1980'erne lancerer vi flere nye produkter, blandt andet INFUSOR-pumpen, som gør det muligt for patienter at få intravenøs behandling, uanset hvor de befinder sig.

1985: Vi opkøber American Hospital Supply Corporation, en leverandør til sundhedssektoren.   

1991: Vores INTERLINK IV Access-system lanceres og er det første nålefrie system til intravenøs behandling.

1994: HOMECHOICE, vores system til automatiseret peritonealdialyse (APD) lanceres. Vi åbner desuden en fabrik i Singapore, som skal fremstille peritonealdialyseopløsninger til det asiatiske marked.

1998: Vores erhvervelse af Ohmedas afdeling for lægemidler gør Baxter førende inden for inhalationsanæstesi.  Samme år introducerer vi den første fleksible trekammerpose til komplet parenteral ernæring og produktet TISSEEL , den første vævsklæber på det amerikanske marked, bliver godkendt.  

V-LINK needleless connector

2000-'erne: Et nyt årtusinde med nye innovationer

I første halvdel af årtiet får vi regulatorisk godkendelse af flere af vores kerneprodukter, blandt andet:

  • EXTRANEAL, en ikke-glucosebaseret opløsning til peritonealdialyse.
  • ADVATE, det første rekombinante koagulationsfaktor VIII-koncentrat til hæmofili, produceret uden tilsat menneske- eller dyreprotein i cellekulturen.
  • FLEXBUMIN, det første albumin i en fleksibel plastbeholder.
  • SEVOFLURANE, en anæstesigas som anvendes ved operationer.

2007: Vi præsenterer V-LINK, den første intravenøse port med antimikrobiel belægning. Et par år senere får vi FDA's godkendelse af ARTISS, den første kommercielt tilgængelige vævsklæber med længere tørretid, som anvendes i forbindelse med fastgørelse af hudtransplantat hos brandskadede patienter.

HEMOPATCH resorbable collagen-based pad

2011: Vi lancerer Baxter Ventures, en ny måde for os at identificere og finansiere nye innovationer på sundhedsområdet. Vi tilkøber også Baxa Corporation, som forstærker vores udbud af tjenester til automatisering af apoteker.

2012: Vi erhverver Sigma, producent af intelligente infusionspumper, og Synovis Life Technologies, Inc., en førende virksomhed inden for mikrokirurgiske produkter.

2013: Vi opkøber Gambro AB, en global innovationsvirksomhed inden for nyrebehandling. Vi får også EU's godkendelse til at sælge HEMOPATCH forseglende hæmostatikum, som hjælper med at kontrollere blødning i flere forskellige operationssituationer.

THERANOVA Dialyzer

2015: Vi udskiller vores biovidenskabelige aktiviteter for at fokusere på hospitalsbehandling, ernæringsbehandling, nyrebehandling og kirurgi. Vi lancerer AMIA med SHARESOURCE, det første system til automatiseret peritonealdialyse (APD) med brugervenlige funktioner, som hjælper patienter med kronisk nyresvigt med at håndtere peritonealdialyse i hjemmet , samtidig med at de er fjernopkoblede til behandlingspersonalet.

2016: Vi lancerer NUMETA G13E i Europa, den eneste trekammerpose med brugsfærdig parenteral ernæring godkendt til anvendelse til for tidligt fødte spædbørn. Vi udvikler også HDx med THERANOVA, en ny dialysebehandling til patienter med kronisk nyresvigt. THERANOVA-dialysatoren har en innovativ membran, som giver udvidet hæmodialysebehandling (HDx).

KAGUYA automated peritoneal dialysis (APD) system

2017: Nye versioner af vores hæmostaseprodukter FLOSEAL og TISSEEL lanceres. Vi opkøber Claris Injectables Limited, en virksomhed i branchen for generiske injektionslægemidler, og præsenterer nye forsknings- og kliniske udviklingssamarbejder med førende aktører som Mayo-klinikken i Minnesota og Ramot at Tel Aviv University/Tel Aviv Sourasky Medical Center.

2018: Vores APD-system KAGUYA lanceres i Japan. Et system, som afspejler lokale behov og områdets demografi. Det gør systemet til et reelt behandlingsalternativ for nyrepatienter i området.